sunnuntai 21. elokuuta 2016

Aamulenkillä


Muutama vuosi sitten olin Fitfarmin Superdieetissä mukana, koska tuolloinen painonpudotusprojektini jumitti pahasti. Superdieettiin kuului paljon valkuaisia, rahkaa ja ruoan punnitsemista, joista en enää niin kauheasti piittaa, mutta yksi hyvä juttu nettivalmennuksesta tarttui mukaan - aamulenkit!



Tuolloin minulla oli rauhallisia aamuja eikä kiirettä kouluun, mutta heräsin liki joka aamu kello 6:30 ja suuntasin matkani ulos ennen aamiaista. Lenkki kesti 30-40 minuuttia, satoi tai paistoi, ja suoritin lenkit reippaasti kävellen. En tiedä oliko kävelyillä vaikutusta painonpudotukseen, mutta ainakin nautin niistä kauheasti.



Ja nautin yhä! Mikään ei ole parempaa (varsinkaan viikonloppuaamuisin) kuin pistää morning commute - tai tropical morning -soittolista Spotifystä pyörimään ja talsia menemään jokivartta pitkin lähestulkoon ilman yhtäkään vastaantulijaa. Eilen esimerkiksi taisin nähdä yhden ihmisen (ja kaksi hevosta) kävelylläni.



Ulkoilu on paras herättäjä myös talvella. Viime talvena uhmasin kaikkia sääolosuhteita ja kävin heittämässä melkeinpä joka ilta pimeässä, tuulessa, lumisateessa, liukkailla kaduilla pienen kävelyn - eikä enää tehnyt mieli vajota päiväunille sohvan nurkkaan.



Aiemmin mulle oli tärkeää suorittaa kävely tietyssä vauhdissa ja ajassa. Nyt mulla ei haittaa, vaikka välillä pysähtyisi hetkeksi ja ottaisi muutaman kuvan, ihan vaan nauttisi kauniista päivästä ja kaupungista :-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti