sunnuntai 30. lokakuuta 2016

Cashew-karpaloleipä


Leipominen on ollut yksi lempipuuhistani kautta aikojen. Pullataikinan pyörittäminen on jotenkin tosi terapeuttista ja kermakakun kokoaminen aina yhtä kivaa. Varsinkin viime aikoina on tullut kokeiltua uusiakin reseptejä, joiden tuloksia on kaikeksi onneksi kiikutettu muihin osoitteisiin kuin omiin ruokakaappeihin!

Avomies oli ehtinyt puhua cashew-leivästä jo useamman kerran ennen kuin eilen viimein satuin muistamaan kaupassa käydessäni, että tuota herkkuahan voisi ostaa testiksi viikonlopun kunniaksi. Leipäosastolla cashew-ciabattan hinta kuitenkin aiheutti ihan jäätävää pohdintaa siitä, voinko ostaa leipää, joka maksaa yli 10 euroa kilolta? Päätin, että en varmana osta, vaan tehen ite.


Tästä tuli aika hyvää! Toki maistajia ei ole ollut kuin minä ja hyväksi ruokakriitikoksi todettu avokki, mutta voisin sanoa, että kyllä tämä varmasti maistuu aikalailla kaikille.


Cashew-karpaloleipä

3 dl sämpyläjauhoja
2,5 dl vehnäjauhoja
1 dl kaurahiutaleita
2 tl leivinjauhetta
1 tl suolaa
1 rkl sokeria
kourallinen suolattomia cashew-pähkinöitä
kourallinen kuivattuja karpaloita
3 dl maustamatonta turkkilaista jogurttia
1 kananmuna

Lämmitä uuni 200 asteeseen. Sekoita jauhot, kaurahiutaleet, suola, sokeri, leivinjauhe sekä pähkinät ja karpalot keskenään. Tämän jälkeen tee kolo jauhoseoksen keskelle ja kaada sinne haarukalla kevyesti vatkattu kananmuna ja jogurtti. Vaivaa taikinaa lastalla, nuolijalla tai käsin, kunnes se pysyy koossa pallona. Jauhota leivinpaperi, kaada taikina sille ja vaivaa kevyesti. Muotoile pyöreä leipä ja vedä ristiviilto pintaan. Voitele hieman vettä pintaan. Paista noin 35 minuutia keskitasolla.



Reseptin lähde: Cashew-karpaloleipä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti