torstai 8. syyskuuta 2016

Retkellä Saksassa

Reissusta Saksaan on jo muutama viikko aikaa, mutta haluan kuitenkin tehdä pienen postauksen matkasta Frankfurtin lähellä sijaitsevaan kaupunkiin, Wiesbadeniin. Tykkään Saksasta kovasti ja interreilauksen ja muun reissauksen yhteydessä maata on tullut kierrettyä ristiin ja rastiin. Maan hyvät puolet ovat ehdottomasti halpa ruoka, mukava ilmapiiri, döner sekä tietysti kosmetiikkakauppaketju DM ;-)





Meidän eka päivä reissulla sujui shoppaillen ja käveleskellen ympäriinsä. Tai no, ensinnäkin oli tottuminen aivan uskomattomaan helteeseen, jollaiseen en ole vielä eläessäni törmännyt! Paahtava aurinko, lämmin tuulenvire ja +34 astetta varjossakin olivat jotain ihan käsittämätöntä. Että jossain voi olla niin kuuma! Kaikki kaupat olivat kuitenkin ilmastoituja ja siksi niissä niin hyvin viihdyttiinkin ;-)





Lämmin sää jatkui koko reissun ajan ja kiristi siis välillä jaksamisen hermoja oikein kunnolla. Jatkuva hikoilu ja tukala olo eivät ole oikein mukavia tunteita viileään tottuneelle ja viileästä pitävällä lappilaiselle. :-D Toisaalta taas sää oli aivan ihana siihen nähden, että kotona oli ollut jo pitkän ainaa sateista ja kylmää. Nyt on ainakin lämmin ja aurinkoinen muisto, jota voi mietiskellä keskellä pahimpaa pimeyttä ja pakkasta!




Lauantaina ja sunnuntaina kierreltiin autolla kaupungin ympäristöä ja lähiseutua. Käytiin kauniissa linnapuistossa tepastelemassa papukaijojen lennellessä pään yli ja törmättiin yllättäen keskelle ruokafestareita, missä jodlaus kuului ja makkara kärisi! Wurstit saivat kuitenkin meidän osalta jäädä syömättä, vaikka tuollaiset ruokamessut ovat aina ihan hauskoja kierrellä. Käytiin myös Neroberg-kukkulalla, josta avautui kauniit näkymät kaupunkiin.




Lisäksi käytiin katsomassa suloista pikkukylää, Eltville am Rheinia, jossa ihmeteltiin erään linnan pihassa ja kylän kaduilla. Sainpas myös nautiskeltua yhden After Eight -jäätelön! Eltvillestä ajettiin vielä pieni pätkä Ebenbach-luostariin, joka sijaitsi viinitilojen keskellä vehreän metsän laidalla.




Luostarialuetta kierrellessä alkoi yhtäkkiä sataa ja ukkostaa, mutta saatiin siitä huolimatta napattua vähän kuvia ja ihasteltua ympäristöä. Niin ihana pieni ja rauhallinen paikka!



Seuraavaa reissua saakin odotella muutaman kuukauden, mutta loppuvuodesta kutsuukin sitten Tokio! Sitä saisi alkaa jo ihan kunnolla suunnittelemaan aivan metron käyttämisestä alkaen, saattaa nimittäin siinä pitäjässä olla vähän sekavampi meininki kuin tutuksi tulleissa Euroopan kaupungeissa ;-)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti