tiistai 16. elokuuta 2016

Pannarit


Leipominen on kivaa ja varsinkin nuorempana tykkäsin tehdä mitä erilaisempia leipomuksia. Nykyään perinteisten sokerijauhovoi-herkkujen leipominen on syystä tai toisesta jäänyt vähemmälle, mutta vähän terveellisempien herkkujen testailu ja erilaisten reseptien variointi on sitäkin suositumpaa puuhaa kotikeittiössäni!


Löysin näiden proteiinipannareiden tai -lettujen reseptin Pinterestin syövereistä. Vapaasti suomennettuna ja pienillä viilauksilla näistä tuli ihan kelpo herkku. Myös miehelle maistui, vaikka yleensä hän kiertää kaikki proteiinijauhetta sisältävät hässäkät kaukaa ;-) Nämä pannarit ylittivät siis odotukset ainakin sillä saralla!


Hyvä, että mieskin söi osuutensa, koska tästä satsista ruokkii kyllä mainiosti kaksi jälkiruokaa kaipaavaa tyyppiä. Yleensä mun proteiiniletun tekeleet hajoavat osiksi pannulla, mutta nämä pysyivät täydellisesti kasassa ja vieläpä ovat mukavan kuohkeita!

Proteiinipannariletut

2 kananmunaa, keltuaiset ja valkuaiset eroteltuna
40 g proteiinijauhetta (itse käytin mustikka-juustokakun makuista jauhetta)
1 isohko banaani
1/4 tl suolaa
1/4 tl leivinjauhetta
pikkuisen kanelia

Erottele valkuaiset ja keltuaiset toisistaan ja vatkaa valkuaisia niin kauan, että ylösalaisin käännettäessä vaahto pysyy kulhossa.

Sekoita toisessa kulhossa muut ainekset tasaiseksi taikinaksi keltuaisten kanssa (itse muussasin banaanin haarukalla, mutta se onnistunee myös blenderissä tai sauvasekoittimella).

Kääntele 1/3 valkuaisvaahdosta taikinan sekaan, älä sekoita! Lisää näin myös loput vaahdosta kahdessa osassa. Lämmitä pannu keskilämmölle ja paista kummaltakin puolelta. Syö esimerkiksi marjojen kanssa. Itse nautiskelin letut mansikoiden ja mustikoiden kanssa, mies taas lisäsi joukkoon myös lakkahilloa :-)

Sitten ei muuta kuin lettupannarikestit pystyyn!

2 kommenttia:

  1. Näyttääpäs herkulliselle, voisin pistää nämä lettuset testaukseen!:)

    VastaaPoista